Rejseblogs fra Travellerspoint

Arriving the Australian Maritime College

all seasons in one day 7 °C

Vi forlod Århus kl 01.00 natten til mandag, med kurs mod Hamburg, hvorfra første fly bragte os til Heathrow i London. Det gav os et hurtigt overblik over Big Ben, Tower Bridge og Buckingham Palace.
Efter fire timer i Heathrow gik vi ombord på en velvoksen Boing 747-400 med 11 timers flyvning til Hongkong i vente. De 11 timer blev lidt mere muntre, da vi blev rykket op til Premium Class, hvilket passede mine uhyrligt lange ben fint:-)
I Hongkong ventede vi 2 timer omgivet af folk med masker mod Svineinfluenza, hvorefter vi atter kunne gå ombord og nyde yderlige 9 timer i flyet mod Melbourne. Velankommet til Melbourne kl 20 lokal tid kunne vi tjekke ind på lufthavnshotellet for at afvente flyet til Tasmanien 12 timer senere. De skulle selvfølgelig spenderes på den nærmeste bar, hvor vi allerede efter 3 timer i Australien, havde fået telefonnumre med hotline til personlige fisketure og dykkerture. De er utroligt imødekommende og hjælpsomme de Australiere.

Efter 1 times flyvning den følgende dag, og dermed ca. 48 timers rejsetid, kunne vi sætte vores fødder på Tasmanien, den endelige destination. I Lufthavnen ventede vores kontaktperson fra universitetet, og vi blev kørt til døren. Trætte og kun intersseret i at sove blev vi hevet rundt i forskellige administrationer for at blive optaget i systemerne og få udleveret nøgler, internetkoder, introduktion til forskellige vejledere osv. Hjernen havde her lidt svært med at følge med vores indiske guide, der på inderengelsk efter bedste evne prøvede at forklare disse klatøjede danskere hvor vi skulle henvende os m.h.t. til forskellige gøremål.

Efter en tre timers introduktion af indiske standarder (uden at sige for meget) kunne vi endeligt nyde den opsparede Jetlag alene i vores ny erhvervede fængselscelle, der dog har alt hvad vi overhovedet behøver, bortset fra varme, men det klarer en god sovepose indtil vejret bliver bedre:-) Det giver anedning til direkte paralleller og dejlige minder fra tiden i kompagnibygningen på Auderød Kaserne. og det er jo ikke værst.
Selvom den Tasmanske vinter er relativ mild sammenlignet med den danske, er det stadigt koldt, når værelsestemperaturen nærmer sig 10 grader om natten. Vi har set en Velux forhandler, men det er ihvertfald ikke termoruder de sælger hernede!

Men de faglige faciliter er umiddelbart rigtig fine, og folk utroligt venlige. Humøret er højt og det lover godt. Desuden bliver der ikke koldere end der er nu, så det kan kun gå den rigtige vej:-)

Launceston har vi nu også haft tid til at spankulere rundt i, og den kan faktisk bedst betegnes som en stor landsby eller cowboyby. Den har 50.000 beboere - lidt mindre end Randers. Billederne taler for sig selv. Iøvrigt er området vældigt kønt, med universitet liggende ned til floden Tamar. Dog med en motortrafikvej imellem. Et større sightseeing er endnu under planlægning.

Skrevet af Danraf 22:47

E-mail denne beretningFacebookStumbleUpon

Indholdsfortegnelse

Vær den første til at kommentere på denne beretning

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Indtast dine Travellerspoint login oplysninger herunder

( Hvad er dette? )

Hvis du endnu ikke, allerede er medlem af Travellerspoint, kan du tilmelde dig gratis.

Tilmeld dig Travellerspoint