Rejseblogs fra Travellerspoint

Skibsværfter og hulemænd i det sydlige Tasmanien

all seasons in one day 13 °C

Så blev det fredag og turen gik med skibsarkitekterne til Hobart i en yderst luksuriøs bus fra beyndelsen af dette århundrede, uden varme naturligvis for Australien er jo et varmt land der STARTER nær ækvator!?
Dog var det en rigtig flot tur tværs gennem øen, hvor der er alt fra flade græsmarker, så langt øjet rækker, til mindre bjerge og tempereret regnskov. Vældigt smukt indbydende for et par gode vandrestøvler og en stor rygsæk.

Det første af de to værfter vi skulle se var Austal, der har specialiseret i mindre og mellemstore hurtigtgående katamaraner spændende fra private lystyachter til småfærger og militære patruljefartøjer. I denne branche er man rimeligt hårdt ramt af finanskrisen, men de havde gang i en mindre færge til Hong Kong havn under vort besøg. Alt fremstilles i aluminium og det var ret interessant at se rækkefølgen hvormed skibet samles, samt hvorledes skroget så småt begyndte at tage form. Dog var der til vi fire danskeres fortrydelse, som de eneste rigtige sømænd til stede(red: marine engineers/maskinmester:-), ingen motorer, generatorer eller maskintekniske dele at se nogen steder i denne fase af byggeriet. Men alle de andre maritime blyantspidsere fik jo hvad de ville have, og det var jo trods alt også deres studietur:-)

Andet skibsværft var det noget større InCat, der bl.a. har leveret Molsliniens katamaraner. Her blev vi først vist gennem tegnestuen, hvor alle skibsarkitekterne sad og tegnede skibene i AutoCad. Det var sjovt at se, hvordan de på computeren kunne simulere forskellige scenarier og teste f.eks. spanternes brudstyrke i en bestemt sø. Selv ingeniører behøver ikke kunne regne mere:-)
Bagefter blev vi slæbt ned på selve værfter, hvor man virkelig kan se hvordan man tryler med et svejseapparat i store, tykke aluminiumsbjælker. InCat havde pt. gang i en ca. 100m lang katamaran meget lig den Molslinien har mellem Århus og Odden blot ca. 30% større. Det var virkeligt sjovt at, se sådan stort, og relativt spøjst udseende skib blive til, og det er svært at fatte noget så stort får en topfart på 57 knob!

Efter endt rundtur var det tid til fornøjelser, så vi lod de andre køre hjem og tog istedet ind til downtown Hobart og indlogerede os på et backpackerhostel. Aftenen blev brugt på en kæmpe tasmansk bøf, da kødet er vildt godt hernede og kommer i rigelige mængder til prisen med FRIVILLIG salatbar. Kan det blive bedre! En enkelt øl blev det vel også til.........

Lørdag morgen lejede vi en bil og drog sydover til Hastingscaves ikke langt fra Tasmaniens sydspids. Det er en drypstenshule placeret i regnskoven. Vældigt imponerende, men fandens svær at tage billeder i.
Efterfølgende drog vi en smule nordover igen til Tahune Airwalk, der er en ca. 600m lang gangbro placeret op til 37m oppe mellem de store træer. Flot udsigt, men desværre var der meget skyet og en smule regn på dagen.
Om aftenen gik turen på fiskerestaurant. Disse er meget populære og Hobart er ret kendt for dem. Vi bestilte en pierplate med alt godt fra havet. Dog blev vi en smule overraskede, da vi lidt naive nok havde regnet med en masse forskellige fisk. Det blev til en slags fisk, nemlig laks. derforuden blev vi trakteret med Østers, Muslinger, forskellige slags blæksprutte, nogle lidt ubestemmelige ting, og hele kæmperejer. Noget af det mere eksotisk end velsmagende, men bestemt en mindeværdig middag. Næste gang ved vi, hvor vi skal finde 500g+ bøffer igen:-)
Ja og lidt øl blev det vel også til......

Søndag morgen kl 8.30 stod vi til søs, med en katamaran yacht og sejlede fra Hobart til Bruny Island. Herfra blev vi kørt i bus sydover øen til en anden havn. En rigtig flot tur, især fordi øens nord- og sydende kun er forbundet af en 100m bred tange med den lækreste sandstrand. Vi blev naturlig også fortalt den sørglige historie om englænderne der kom og dyrkede klapjagt alle aboriginerne, men den er halvlang og står i historiebøgerne.
I n næste havn blev vi smidt på en 14m lang RIB (gummibåd med fast skrog) med 4X350HK V8 påhængsmotorer på stribe = 1400Hk. Nærmest en uundværlig dykkerbåd! Dog var den indrettet som flydende bus med plads til 48 passagerer. I den satte vi kursen mod Sydhavet, sejlende langs Bruny Islands op til 240m høje lodrette kystlinje. Den næsthøjeste kystlinje på den sydlige halvkugle. Et imponerende syn når Sydhavet hamrer mod de store klipper. På turen så vi pingviner, lidt større end de der bor på vores værelser, søløver, delfiner og ikke mindt albatrosser. En imponerede fugl, der ligner en måge bare med et vingefang på op til 2m. En mindre flyvemaskine faktisk. En rigtig god tur faktisk. Havet skuffer sjældent. På tilbageturen fik den flydende bus med 1400HK en spand kul, der i roligt vand fik den op 48 knob.
Turen tilbage gik samme vej og vi blev smidt på katamaranen til hobart. Den have i mellemtiden fået nye passager til "luksusturen". Vidste man ikke bedre, skulle man ved entring af båden tro man var gået ind i en bus på vej til Harzen, for der var spækket med gangstativer og gråt guld:-) Så der sad vi, den sidste time tilbage til Hobart, i ekspeditionsbeklædning med strithår og røde kinder efter en tur rundt i sydhavet, og spiste fin ost og laks med bestik blandt guldringe, perlerkæder, nervøst velour og tandproteser flankeret af en pacemaker og et høreapparat:-) Ikke desto mindre kunne en af de "ældre" damer supplere guidens historie om, hvordan broen i Hobart var styrtet sammen 70'erne efter påsejling af et skib. Hun havde jo været der.

Efter anløb til Hobart gik turen med Redline bussen (svarer til rute 888) tilbage til Launceston. Der er nemlig ingen tog på Tasmanien.

Skrevet af Danraf 04:54 Gemt i Australien Tagged boating

E-mail denne beretningFacebookStumbleUpon

Indholdsfortegnelse

Vær den første til at kommentere på denne beretning

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Indtast dine Travellerspoint login oplysninger herunder

( Hvad er dette? )

Hvis du endnu ikke, allerede er medlem af Travellerspoint, kan du tilmelde dig gratis.

Tilmeld dig Travellerspoint