Rejseblogs fra Travellerspoint

Slæbebåd i dok, termisk kraftværk, antikt hydrokraftværk

all seasons in one day 15 °C

I løbet af ugen kom vi igang med vores praktiske del af opholdet, der udføres i samarbejde med Tasports, der er en sammenslutning af alle de tasmanske havne. Vi har indtil videre kørt rundt med den tekniske chef for at blive præsenteret for hans hverdag, samt de forskellige aktiver han har ansvaret for. Torsdag og fredag gik med dokning af Risdon Cove - en slæbebåd med deplacement på ca. 320 tons og en ydelse på 1800kW. Den ene af de to azimuth thrustere havde pådraget sig en lækage, så gearolie løb ud i søen. En overhaling var derfor overhængende nødvendig. For de teknisk interesserede kan man på propellerne se tidligere reperationer mod kavitation, der tilsyneladende er et problem på denne model.

Desuden fik vi arrangeret et besøg på Bell Bay Power Station med vores projektvejleder. Her kunne vi konstatere flere eventuelle emner til vores bachelorprojekt. De er absolut ikke særligt opmærksomme på energiforbruget hernede, hvorfor vores projekt nok skal omhandle en optimering i dele af dette kraftværks driftsforhold, med henblik på at reducere emissioner. Det lader dog ikke til samarbejdet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner er lige så godt som i Danmark, så der bliver nok lidt bureaukratisk tovtrækkeri med fremtidige besøg og udveksling af oplysninger. F.eks. var de, til vores overraskelse, ikke meget for vi tog billeder på kraftværket! Det er trods alt fra 1971, så ingen højteknologiske hemmeligheder gemmer sig her - tværtimod. Driftsmæssigt er der heller ikke noget hemmeligt, for holdningen til energiforbrug er generelt vag hos alle, mange skænker det nærmest ikke en tanke.

Lørdag drog vi atter en gang på vandretur i Cataract Gorge, dog på en længere msion denne gang, nemlig Duck Reach Point Power Station, der er et nedlagt vandkraftværk der var i drift fra ca. 1895 - 1955. I løbet af ugen har det regnet meget, så der var rigtig meget vand i kløften, hvilket gjorde det til en helt anden oplevelse en første gang. Floden er perfekt til River Rafting, så det må vi se på når det bliver lidt varmere. Der var ikke så meget at se på det nedlagte vandkraftværk, men en enkelt lille turbine fra 1905 med en ydelse på sølle 21HK stod der da. Desuden var alle faldrørene fra det højtliggende bassin stadigat se.

Lørdag aften blev det også til øl i min celle, celle 15 blok 9, med nogle af de andre indsatte, vældigt hyggeligt og sjovt, men søndagen ødelagt:-)

Skrevet af Danraf 18:48 Gemt i Australien Tagged educational

E-mail denne beretningFacebookStumbleUpon

Indholdsfortegnelse

Vær den første til at kommentere på denne beretning

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Indtast dine Travellerspoint login oplysninger herunder

( Hvad er dette? )

Hvis du endnu ikke, allerede er medlem af Travellerspoint, kan du tilmelde dig gratis.

Tilmeld dig Travellerspoint