Rejseblogs fra Travellerspoint

Videnskabelige Forsøg

sunny 15 °C

Vi har nu, ved hjælp af noget så avanceret som en håndvask og et stykke sæbe, fastslået at hypotesen om hvorvidt vandets rotationsretning ændres i hvirvler til afløb, når ækvator passeres, holder vand. Det gør den. I Australien løber hvirvlen mod uret. Fascinerende!!?

Desuden har vi fået fastlagt, hvad vores projekt skal handle om: Emissioner i den Australske energisektor, og hvilke tiltag og teknologier der skal til for at nedbringe disse, da Australien er det land, der udleder mest CO2 pr. indbygger i verden.

Fredag morgen kører vi med AMC's skibsarkitekter til Hobart, da vi har charmet os til at deltage i deres studietur til bl.a. Inkcat skibsværftet, der har produceret nogle af Molsliniens hurtigfærger. Det bliver spændende, og giver os desuden muligheden for at bruge hele weekenden i Hobart, Tasmaniens hovedstad.

Skrevet af Danraf 00:13 Gemt i Australien Tagged educational Kommentarer (0)

Vandretur i Cataract Gorge

semi-overcast 15 °C

Lørdag skete der ikke så meget, da vi fredag erfarede at man på Tasmanien ikke rengør sine fadølsanlæg ordentligt. Det resulterede i en længere tidsstraf på køjen;-) Af samme årsag forefindes sammenhængende erindringer ikke. Det skal dog siges, at det hele startede på Launceston Countryclub & Casino, der er en luksuriøs golfresort. Utroligt de ikke har bedre rengøring sådan et sted!

Idag søndag har vi været på vandretur i Cataract Gorge, der er en kløft blot 15 min. gang fra Launceston centrum. Vældig idyllisk, og en let og civiliseret vandretur. Dette var vores første indtryk af den tasmanske natur, og vi blev absolut ikke skuffet. hvad kan man forlange andre steder ved blot 15 min. gang fra byen?

Det nyerhvervede kamera blev for alvor testet, og støvlerne svinet til på ny.

Skrevet af Danraf 12:30 Gemt i Australien Tagged educational Kommentarer (1)

Arriving the Australian Maritime College

all seasons in one day 7 °C

Vi forlod Århus kl 01.00 natten til mandag, med kurs mod Hamburg, hvorfra første fly bragte os til Heathrow i London. Det gav os et hurtigt overblik over Big Ben, Tower Bridge og Buckingham Palace.
Efter fire timer i Heathrow gik vi ombord på en velvoksen Boing 747-400 med 11 timers flyvning til Hongkong i vente. De 11 timer blev lidt mere muntre, da vi blev rykket op til Premium Class, hvilket passede mine uhyrligt lange ben fint:-)
I Hongkong ventede vi 2 timer omgivet af folk med masker mod Svineinfluenza, hvorefter vi atter kunne gå ombord og nyde yderlige 9 timer i flyet mod Melbourne. Velankommet til Melbourne kl 20 lokal tid kunne vi tjekke ind på lufthavnshotellet for at afvente flyet til Tasmanien 12 timer senere. De skulle selvfølgelig spenderes på den nærmeste bar, hvor vi allerede efter 3 timer i Australien, havde fået telefonnumre med hotline til personlige fisketure og dykkerture. De er utroligt imødekommende og hjælpsomme de Australiere.

Efter 1 times flyvning den følgende dag, og dermed ca. 48 timers rejsetid, kunne vi sætte vores fødder på Tasmanien, den endelige destination. I Lufthavnen ventede vores kontaktperson fra universitetet, og vi blev kørt til døren. Trætte og kun intersseret i at sove blev vi hevet rundt i forskellige administrationer for at blive optaget i systemerne og få udleveret nøgler, internetkoder, introduktion til forskellige vejledere osv. Hjernen havde her lidt svært med at følge med vores indiske guide, der på inderengelsk efter bedste evne prøvede at forklare disse klatøjede danskere hvor vi skulle henvende os m.h.t. til forskellige gøremål.

Efter en tre timers introduktion af indiske standarder (uden at sige for meget) kunne vi endeligt nyde den opsparede Jetlag alene i vores ny erhvervede fængselscelle, der dog har alt hvad vi overhovedet behøver, bortset fra varme, men det klarer en god sovepose indtil vejret bliver bedre:-) Det giver anedning til direkte paralleller og dejlige minder fra tiden i kompagnibygningen på Auderød Kaserne. og det er jo ikke værst.
Selvom den Tasmanske vinter er relativ mild sammenlignet med den danske, er det stadigt koldt, når værelsestemperaturen nærmer sig 10 grader om natten. Vi har set en Velux forhandler, men det er ihvertfald ikke termoruder de sælger hernede!

Men de faglige faciliter er umiddelbart rigtig fine, og folk utroligt venlige. Humøret er højt og det lover godt. Desuden bliver der ikke koldere end der er nu, så det kan kun gå den rigtige vej:-)

Launceston har vi nu også haft tid til at spankulere rundt i, og den kan faktisk bedst betegnes som en stor landsby eller cowboyby. Den har 50.000 beboere - lidt mindre end Randers. Billederne taler for sig selv. Iøvrigt er området vældigt kønt, med universitet liggende ned til floden Tamar. Dog med en motortrafikvej imellem. Et større sightseeing er endnu under planlægning.

Skrevet af Danraf 22:47 Kommentarer (0)

(Beretninger 6 - 8 af 8) « Side 1 [2]